DAGINDELING OP CAMPUS ENGINEERING
Een lesweek telt voor de leerlingen van het 3de t.e.m. het 6de jaar 34 lesuren, de leerlingen van het 7de jaar BSO hebben een lesweek van 32 lesuren, de leerlingen van Se-N-Se hebben wekelijks 28 lesuren. De lessen gaan door: In de voormiddag: van 8.30 uur tot 12.05 uur (pauze van 10.10 uur tot 10.25 uur). In de namiddag: van 13.10 uur tot 16.45 uur (pauze van 14.50 uur tot 15.05 uur). Voor de 1ste en 2de graad eindigen de lessen op donderdag en vrijdag om 15.55 uur. Voor de 5de en 6de jaren eindigen de lessen 1 dag in de week om 14.50 uur of 2 dagen om 15.55 uur. Voor de 7de jaren BSO eindigen de lessen 2 dagen om 14.50 uur.
BEREIKBAARHEID
Campus Engineering is vlot bereikbaar met de fiets en met het openbaar vervoer.
Fietsers komen de school binnen via het fietsenplein in de Beekstraat en stallen hun fiets in de fietsenbergplaats.
Er zijn in de buurt van de schoolingang bushaltes in de Beekstraat en in de Oudenaardsesteenweg. Vanaf 7.50 uur zijn er heel regelmatig extra lijnbussen van het station naar de school.
Formulieren voor abonnementen kan je op school krijgen.
Voor leerlingen die met de auto naar school komen, is er gratis parkeermogelijkheid in de Scheutistenlaan en in de buurt van de kerk van St.-Elisabeth.
SCHOOLMATERIAAL
Leerlingen die inschrijven vóór de zomervakantie ontvangen alle info en lijsten voor het aan te kopen schoolmateriaal per post thuis begin juli. Leerlingen die tijdens de zomervakantie inschrijven ontvangen de nodige documenten bij inschrijving.
A. BOEKEN en SCHOOLAGENDA
Voor de aankoop van schoolboeken en de schoolagenda werkt de school samen met Iddink. De bestelling gebeurt online, de boeken worden thuis geleverd.
B. GEREEDSCHAPPEN
Voor aankoop van de gereedschappen werkt het VTI samen met de firma De Nieuwe Gouden Spade uit Ieper.
Met een schoolcode bestel je het nodige materiaal online. Na betaling van de factuur wordt het gereedschap op school geleverd.
Voor de studierichtingen Schilderen-Decoratie is er een afwijkende regeling.
C. WERK- EN LO-KLEDIJ
Op onze school dragen we uniforme kledij voor de lessen LO en in de werkplaatsen.
Voor de aankoop van werk- en LO-kledij ga je rechtstreeks naar Addax Topvakkledij, Bissegemstraat 239 in Gullegem.
D. LOCKER
Voor de meeste studierichtingen is de huur van een locker verplicht. De locker wordt gebruikt voor het opbergen van gereedschap en werkkledij.
De betaling van de huur gebeurt via Iddink, samen met de online bestelling en betaling van de schoolboeken.
MIDDAGMAAL
De leerlingen die ’s middags niet naar huis gaan, blijven op school eten. De leerlingen van het 6de jaar kunnen met toelating van de ouders op de middag de school verlaten. De leerlingen van het 7de jaar kunnen vrij beslissen of zij op school of in de schoolomgeving eten.
Leerlingen die op school blijven op de middag kunnen gebruik maken van het schoolrestaurant. Er kan gekozen worden voor een warme maaltijd, een warme snack, belegde broodjes, saladbar …
De betaling in het schoolrestaurant gebeurt met een betaalkaart die per overschrijving door de ouders opgeladen wordt.
BEGELEIDING
De klasleerkracht is de eerste aanspreekpersoon voor ouders en leerlingen. Je kan bij hen of haar terecht met praktische vragen, leerproblemen, persoonlijke problemen of problemen in de klasgroep.
Elke afdeling heeft een eigen leerlingenbegeleider en leerbegeleider. De leerlingenbegeleiders begeleiden en volgen de leerlingen buiten de lesuren bv tijdens de pauze. Zij staan ook in voor de controle op de afwezigheden en voor de individuele begeleiding van de leerlingen.
Met leervragen of leerproblemen kan je terecht bij de leerbegeleider.
STUDIE
Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen van 12.30 uur tot 13.00 uur studeren of werken aan schoolopdrachten in de begeleidlerenklas.
Leerlingen die ondersteuning nodig hebben op vlak van taal kunnen elke middag terecht in de huiswerkklas van 12 uur tot 13 uur.
Er is vrijwillige avondstudie tot 18.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag.
SMARTSCHOOL
Smartschool is een digitaal leerplatform voor leerlingen, leerkrachten en ouders. Via Smartschool stellen leerkrachten lesmateriaal ter beschikking, kan je documenten delen of samen werken, vind je de planning van alle lessen, taken en toetsen…
Via Smartschool kunnen ouders en leerlingen ook de studieresultaten en rapporten raadplegen en op een eenvoudige manier communiceren met leerkrachten en begeleiders.