Wedstrijden en olympiades

07/01/2017

Je talent de sporen geven betekent ook uitblinken en streven naar excellentie. Een overzicht van een aantal sterke GUSCO-resultaten uit 2016, waar we trots op zijn:

Olympiadeschool sinds 2012

We dragen de titel van olympiadeschool al sinds de oprichting in 2012. Scholen die aan alle 5 de wetenschapsolympiades deelnemen, elk jaar leerlingen hebben in de tweede ronde en minstens 1 finalist (bij de 16 beste van Vlaanderen) krijgen de titel van Olympiadeschool.

Bebras wedstrijd (computationeel en probleemoplossend denken)

We kaapten een eerste plaats weg met campus Kaai en Plein (Jan Quan, Lukas Vandeputte). Ook Stan Lietaert, Hanne Depaepe, Sofie De Costere, Jonas Brül, Axelle Debacker, Alexander Daenekindt en Heleen Lesage behaalden prima resultaten. De volledige uitslag kan je nalezen op de website: http://www.bebras.be/nl/contest/results

Olympiade Klassieke talen

Met 900 verschenen ze aan de startlijn voor de olympiade van de Klassieken. Wij hebben maar liefst drie succesverhalen en dat is een bijzonder goed resultaat als je weet dat het om de clash der Lage Landen gaat. Driewerf hoera voor Bruno De Clercq, Charlotte Collin en Lukas Roels die in Amersfoort (Nederland) de tweede ronde mogen afleggen. 

Geo-olympiade

Elf van onze leerlingen hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Vlaamse Geo-olympiade, met moeilijke vragen over sterrenkunde, weerkunde, geologie, ruimtelijke ordening en de draagkracht van onze planeet. Hopelijk komen er in februari opnieuw finalisten uit de bus zoals dit het geval was in de meeste van de vorige edities.

Talenwedstrijd Nederlands KULeuven

Finaleplaatsen voor Trui Decrock en Louise Devos.

Bio-olympiade

Lucas De Vrieze won op zondag 22 mei 2016 de Belgische biologie-olympiade. Hij was daardoor een van de Belgische afgevaardigden op de internationale Biologie Olympiade in Hanoi, Vietnam. Hij veroverde er een bronzen medaille. 

Finalisten 2017: Indiana Snoeck en Lorijn Devrieze

Wiskunde-olympiade

Finalist 2016: Lukas Vandeputte

Finalisten 2017: Merijn Werboruck en Leonie Devrieze

Olympiade natuurwetenschappen

Tien leerlingen van de 2de graad namen deel, 4 plaatsten zich voor de laatste ronde op 4 mei in de Kulak: Leonie De  Vrieze,  Benoit Ardenois, Maxim Desmet, Arjen Campe. Leonie behaalde brons! 

Fysica-olympiade

In de zomer van 2015 vertegenwoordigde Jakob Declercq Vlaanderen in de internationale fysicaolympiade in Mumbai. Vorig schooljaar was Lucas De Vrieze finalist. De eerste ronde voor dit jaar vindt plaats in januari. 

Olyfran

Meer dan 7000 deelnemers. Kregen een certificaat: Imane Tissoudali, Hélène Henneuse, Emma Geerardyn, Phebe Handekyn, Hanane El Kaddouri en Cédric Verraes.