1A moderne - STEM (3 of 5 uur)

1A moderne - STEM (3 of 5 uur)

1e graad / aso

Sommige talenten heb je al ontdekt in de basisschool. Andere moet je nog leren kennen of ontwikkelen. Daarom kan je in 1 A Moderne een deel van je vakken zelf invullen en kiezen tussen drie talentenmodules. 

Ben je geïnteresseerd in dingen maken en uittesten? Ga je graag op zoek naar een wetenschappelijke verklaring? Wil je graag zelf programmeren? Dan is de module STEM helemaal je ding. Je kan kiezen tussen 3 of 5 u STEM.

Wil je ervaringen uitwisselen met leeftijdsgenoten in het buitenland, wil je beter leren presenteren in het Nederlands en vlotter worden in Frans en Engels, dan is de module taal en cultuur iets voor jou.

Ben je benieuwd hoe reclame werkt? Hou je van kopen en verkopen? Organiseer je graag evenementen, dan is de module economie en organisatie je op het lijf geschreven. 

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 1A moderne - STEM (3 of 5 uur)

In deze richting

  • Kan je kiezen tussen 5 u. of 3 u. STEM. 
  • Kies je voor 5 u., dan moet je de leerstof voor wiskunde en Frans in hetzelfde tempo verwerken als in de basisoptie Latijn.
    In de 2 u. extra krijg je extra STEM-projecten, verdiepingsleerstof wiskunde en programmeren. 
  • Kies je voor 3 u., dan heb je meer tijd om de leerstof voor de vakken wiskunde en Frans te verwerken.
  • In het tweede jaar kun je eventueel kiezen voor een andere talentenmodule. 

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Binnen STEM slaan de vakken techniek, wiskunde, ict en wetenschappen de handen in elkaar. Via uitdagende projecten leer je probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Hoe kan je een robot zo programmeren dat hij precies doet wat je wilt? Hoe maak je een valsgelddetector of beveilig je een kunstwerk in een museum?
Meer info

Lessentabel

Aantal uur
BASISVORMING (27 u)
aardrijkskunde2
Engels1
Frans3
geschiedenis1
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
mens en samenleving2
muziek1
natuurwetenschappen2
Nederlands4
beeld1
techniek2
wiskunde4
KEUZE (5 u)
Frans0/1
wiskunde0/1
talentenmodule STEM 5/3

Wat erna?

De basisoptie Moderne bereidt je voor op een aso-richting (Wetenschappen, Economie of Humane Wetenschappen) of een theoretische STE(A)M-richting (Industriële Wetenschappen, Elektromechanica, Techniek-Wetenschappen, Industriële ICT, Bouw- en houtkunde, Industriële kunst) in de tweede of derde graad.