1A moderne - taal en cultuur

1A moderne - taal en cultuur

1e graad / aso

Sommige talenten heb je al ontdekt in de basisschool. Andere moet je nog leren kennen of ontwikkelen. Daarom kan je in 1 A Moderne een deel van je vakken zelf invullen en kiezen tussen drie talentenmodules. 

Ben je geïnteresseerd in dingen maken en uittesten? Ga je graag op zoek naar een wetenschappelijke verklaring? Wil je graag zelf programmeren? Dan is de module STEM helemaal je ding. Je kan kiezen tussen 3 of 5 uur STEM. 

Wil je ervaringen uitwisselen met leeftijdsgenoten in het buitenland, wil je beter leren presenteren in het Nederlands en vlotter worden in Frans en Engels, dan is de module taal en cultuur iets voor jou.

Ben je benieuwd hoe reclame werkt? Hou je van kopen en verkopen? Organiseer je graag evenementen, dan is de module economie en organisatie je op het lijf geschreven. 

 

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 1A moderne - taal en cultuur

In deze richting

  • Kies je één talentenmodule van 3 uur per week op basis van je interesse: taal en cultuur

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

In de talentenmodule taal en cultuur

  • Werk je 3 uur per week aan taalprojecten in een meertalige context (Nederlands, Engels, Frans).
  • Ontdek en experimenteer je vooral zelf via groepswerk en zelfstandig werk.
  • Ontwikkel je spreek- en luistervaardigheid voor verschillende talen, gecombineerd met een flinke dosis ict, media en actualiteit.

 

 

Lessentabel

Aantal uur
BASISVORMING (27 u)
aardrijkskunde2
Engels1
Frans3
geschiedenis1
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
mens en samenleving2
muziek1
natuurwetenschappen2
Nederlands4
beeld1
techniek2
wiskunde4
KEUZE (5 u)
Frans1
wiskunde1
talentenmodule taal en cultuur 3

Wat erna?

De basisoptie Moderne bereidt je voor op een aso-richting (Wetenschappen, Economie of Humane Wetenschappen) of een theoretische STE(A)M-richting (Industriële Wetenschappen, Elektromechanica, Techniek-Wetenschappen, Industriële ICT, Bouw- en houtkunde, Industriële kunst) in de tweede of derde graad.