3-4 Grieks - Latijn aso

3-4 Grieks - Latijn aso

2e graad / aso

Het algemeen secundair onderwijs (aso) heeft een uitgesproken doorstroomfunctie, we bereiden je voor op hoger onderwijs. In alle studierichtingen van het aso krijg je een breed aanbod vakken. Zowel talen, wetenschappen, wiskunde en brede maatschappelijke vakken vullen het curriculum. In de afdeling Grieks-Latijn bestudeer je daarnaast de klassieke taal, samenleving en cultuur.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 3-4 Grieks - Latijn aso

In deze richting

  • Word je voorbereid op verder studeren in het hoger onderwijs.
  • Is de studie van moderne talen belangrijk ; de aandacht gaat naar het ontwikkelen van de communicatieve vaardigheid (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur.
  • Wordt de opgedane kennis uit de eerste graad Latijn en Grieks verder uitgebreid.
  • Bestudeer je de klassieke samenleving en cultuur : de Hellenistische cultuur en de Romeinse wereld, haar rijke literatuur en cultureel erfgoed.
  • Lees en bestudeer je authentieke teksten van auteurs uit de oudheid. Zo ontdek je de schoonheid van een tekst en wordt je taalgevoel aangescherpt.
  • Krijg je ook een voorsmaakje filosofie.

 

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

Lessentabel

34
aardrijkskunde11
biologie11
chemie11
Duits01
Engels22
Frans33
fysica11
geschiedenis22
godsdienst22
Grieks44
Latijn44
lichamelijke opvoeding22
Nederlands44
plastische opvoeding10
wiskunde44

Wat erna?

De richting Grieks-Latijn bereidt je voor op een derde graad in dezelfde richting.
Andere overgangen zijn ook mogelijk volgens interesse.