3-4 Latijn aso

3-4 Latijn aso

2e graad / aso

Het algemeen secundair onderwijs (aso) heeft een uitgesproken doorstroomfunctie, we bereiden je voor op hoger onderwijs. In alle studierichtingen van het aso krijg je een breed aanbod vakken. Zowel talen, wetenschappen, wiskunde en brede maatschappelijke vakken vullen het curriculum. In de afdeling Latijn behandel je daarnaast het Latijn, de Romeinse wereld en haar culturele erfgoed.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 3-4 Latijn aso

In deze richting

  • Word je voorbereid op verder studeren in het hoger onderwijs.
  • Is de studie van moderne talen belangrijk ; de aandacht gaat naar het ontwikkelen van de communicatieve vaardigheid (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur.
  • Wordt de opgedane kennis uit de eerste graad Latijn verder uitgebreid.
  • Verschuift de nadruk stilaan naar literatuur : in het derde jaar krijg je nog een groot pakket grammatica, in het vierde jaar maakt die stilaan plaats voor tekststudie.
  • Bestudeer je de Romeinse samenleving en cultuur : je leest over Caesar en zijn veroveringen tot in onze streken, je snuift de Romeinse cultuur op via de brieven van Plinius, en ontdek je de liefdespoëzie van Ovidius.
  • Krijg je ook een voorsmaakje filosofie.

 

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

Lessentabel

34
aardrijkskunde11
biologie11
chemie11
Duits01
Engels22
Frans3 / 3+13
fysica11
geschiedenis22
godsdienst22
informatica11
Latijn55
lichamelijke opvoeding22
muzikale opvoeding01
Nederlands44
plastische opvoeding10
module10 / 1
wiskunde5 / 45 / 4

Wat erna?

De richting Latijn bereidt je voor op een derde graad in dezelfde richting.
Andere overgangen zijn mogelijk, maar individueel te bekijken.