5-6 informaticabeheer tso

5-6 informaticabeheer tso

3e graad / tso

In deze tso-richting heb je een bijzondere interesse voor informatica, zowel hardware als software en voldoende aanleg voor wiskunde zijn een must.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 5-6 informaticabeheer tso

In deze richting:

  • ligt de nadruk op informatica: 
    • het beheer van computersystemen en netwerken;
    • het ontwikkelen van software;
    • het gebruik en beheer van softwarepakketten;
    • het ondersteunen van eindgebruikers.
  • heb je ook een stevig pakket wiskunde.

In vergelijking met Boekhouden-Informatica heb je in deze richting meer informatica, maar is er minder aandacht voor bedrijfseconomie en boekhouden.

 

Extra's

Uitwisselingen

Je krijgt de kans deel te nemen aan een uitwisselingsproject.
Meer info

Stage

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Voor enkele bso- en tso-richtingen gaat dit nog een stapje verder. Je ruilt de schoolbanken enkele dagen in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd, maar je doet ook nieuwe ervaringen op. Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.
Meer info

Activiteiten

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school? Die wordt óók gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. Dit vakje is te klein om ze op te sommen, maar klik gerust verder...
Meer info

Lessentabel

56
aardrijkskunde11
Engels33
Frans33
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen11
Nederlands33
project ondernemen22
toegepaste informatica118
wiskunde34
project02

Wat erna?

Na de derde graad informaticabeheer kan je doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in deze sector (toegepaste informatica, NMCT, devine, DAE…). Een Se-n-Se opleiding binnen het studiegebied handel, zoals commercieel webverkeer, behoort ook tot de mogelijkheden. De verdere mogelijkheden staan ook op onderwijskiezer.be > tab 'Wat na?' of 'Beroepen'.

Heb je nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren! Zeker van je stuk? Dan kan je digitaal inschrijven.