5-6 office bso

5-6 office bso

3e graad / bso

Voor deze bso-richting ben je nauwkeurig en stipt. Je hebt interesse in organiseren en het uitvoeren van administratieve taken.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 5-6 office bso

In deze bso-richting:

 • word je opgeleid tot een veelzijdige bediende in de administratie en leer je de nieuwste snufjes van informatica (tekstverwerking) en boekhouden.
 • In de basismodule ‘Administratief medewerker’:
  • leer je tijdens de lessen en op stage op praktijkgerichte wijze de taken van een administratief medewerker aan.
  • leer je zelfstandig secretariaatswerk uitvoeren b.v. bezoekers op een klantvriendelijke manier ontvangen, je telefoneert, je verwerkt inkomende en uitgaande post/mail, je stelt brieven en memo’s op.
  • bereid je vergaderingen en evenementen voor. Je verzorgt allerlei ICT-werk.
  • leer je zelfstandig administratieve en boekhoudkundige taken ondersteunen. Je verwerkt commerciële en boekhoudkundige documenten via dubbele boekhouding en via software verwerk je de loonadministratie.
  • leer je vlot communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.
 • combineer je de basismodule met een keuzemodule. Je kan kiezen tussen :
  • Logistiek : in deze module maak je kennis met de taken van een logistiek medewerker (goederen ontvangen, registreren en opslaan in het magazijn, artikelen verzendklaar maken…)
  • Medewerker klantendienst: in deze module maak je kennis met de taken van een callcentermedewerker. Je leert verschillende communicatietechnieken aan, maakt kennis met de organisatie, werkzaamheden en werkprocessen binnen een klantendienst.
 • organiseren we in het vijfde en zesde jaar werkplekleren en stages, om je een duidelijk zicht te geven op de echte werksituatie.
 • bestaat de stage uit een wekelijkse stage en een blokstage.

Extra's

Laptopproject

Je eigen schoollaptop gecombineerd met snel internet zorgt voor een krachtige leeromgeving. Zo heeft iedereen dezelfde mogelijkheden, kunnen we snel nieuwe technologieën inzetten en is het gemakkelijker om up-to-date lesmateriaal te voorzien. Thuis kan je vlot verder werken aan wat je op school begonnen bent.
Meer info

Stage

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Voor enkele bso- en tso-richtingen gaat dit nog een stapje verder. Je ruilt de schoolbanken enkele dagen in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd, maar je doet ook nieuwe ervaringen op. Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.
Meer info

Activiteiten

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school? Die wordt óók gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. Dit vakje is te klein om ze op te sommen, maar klik gerust verder...
Meer info

Lessentabel

56
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
project algemene vakken44
Engels32
Frans32
zakelijke communicatie Nederlands20
basismodule administratief medewerker1113
keuzemodule57

Wat erna?

Na het vijfde en zesde jaar kan je werken als administratief medewerker in een kantoor.

We raden aan om door te stromen naar het zevende specialisatiejaar ‘Business Support’. Het volgen van een zevende jaar verhoogt aanzienlijk je kansen op boeiend werk.

Heb je na het bekijken van deze pagina nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren! Zeker van je stuk? Dan kan je digitaal inschrijven.