5-6 secretariaat - talen tso

5-6 secretariaat - talen tso

3e graad / tso

Je hebt aanleg voor vreemde talen en interesse in de taken van een management assistant.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 5-6 secretariaat - talen tso

In deze richting:

  • ligt de focus op communicatie en vreemde talen, de nadruk ligt minder op wiskunde en bedrijfseconomie dan in de richting Handel.
  • leer je administratieve taken nauwkeurig uitvoeren.
  • leer je omgaan met up-to-date software.
  • krijg je een doorgedreven training in communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. De nadruk ligt op de taal van het bedrijfsleven.
  • krijg je in het vak secretariaat inzicht in de vele taken van een management assistant : je leert op een efficiënte wijze werken met een tekstverwerker, een rekenblad, een database en een presentatiepakket. We besteden aandacht aan de elektronische postbehandeling, het elektronisch agenda- en takenbeheer, je leert een vergadering of een zakenreis plannen.
  • is er permanent aandacht voor attitudes zoals ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief en stressbestendigheid.
  • loop je in het zesde jaar een blokstage van twee weken als directe en degelijke voorbereiding op de echte werksituatie.

Extra's

Uitwisselingen

In het zesde jaar krijg je de kans deel te nemen aan een uitwisselingsproject waarbij je o.a. een week gaat logeren in een gastgezin in Spanje, Italië, Tsjechië of een ander Europees land. Dat is de ideale gelegenheid om je blik op de wereld te verruimen en je kennis van het Engels uit te breiden.
Meer info

Lessentabel

56
aardrijkskunde11
Duits33
Engels33
Frans33
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen11
Nederlands33
secretariaat56
Spaans22
wiskunde22
zakelijke communicatie Engels11
zakelijke communicatie Frans11
zakelijke communicatie Nederlands21

Wat erna?

Na de derde graad secretariaat - talen kan je doorstromen naar een professionele bachelor opleiding in hetzelfde studiegebied (bedrijfsmanagement, communicatiemanagement, office management,...)
of in de lerarenopleiding.

Een Se-n-se opleiding binnen het studiegebied handel behoort ook tot de mogelijkheden.