5-6 secretariaat - talen tso

5-6 secretariaat - talen tso

3e graad / tso

In deze tso-richting heb je aanleg voor vreemde talen en interesse in de taken van een management assistant.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 5-6 secretariaat - talen tso

In deze richting:

  • ligt de focus op communicatie en vreemde talen, de nadruk ligt minder op wiskunde en bedrijfseconomie dan in de richting Handel.
  • leer je administratieve taken nauwkeurig uitvoeren.
  • leer je omgaan met up-to-date software.
  • krijg je een doorgedreven training in communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. De nadruk ligt op de taal van het bedrijfsleven.
  • krijg je in het vak secretariaat inzicht in de vele taken van een management assistant : je leert op een efficiënte wijze werken met een tekstverwerker, een rekenblad, een database en een presentatiepakket. We besteden aandacht aan de elektronische postbehandeling, het elektronisch agenda- en takenbeheer, je leert een vergadering of een zakenreis plannen.
  • is er permanent aandacht voor attitudes zoals ordelijk en nauwkeurig werken, zin voor initiatief en stressbestendigheid.
  • loop je in het zesde jaar een blokstage van twee weken als directe en degelijke voorbereiding op de echte werksituatie.

Extra's

Laptopproject

Je eigen schoollaptop gecombineerd met snel internet zorgt voor een krachtige leeromgeving. Zo heeft iedereen dezelfde mogelijkheden, kunnen we snel nieuwe technologieën inzetten en is het gemakkelijker om up-to-date lesmateriaal te voorzien. Thuis kan je vlot verder werken aan wat je op school begonnen bent.
Meer info

Stage

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Voor enkele bso- en tso-richtingen gaat dit nog een stapje verder. Je ruilt de schoolbanken enkele dagen in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd, maar je doet ook nieuwe ervaringen op. Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.
Meer info

Uitwisselingen

Je krijgt de kans deel te nemen aan een uitwisselingsproject.
Meer info

Activiteiten

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school? Die wordt óók gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. Dit vakje is te klein om ze op te sommen, maar klik gerust verder...
Meer info

Lessentabel

56
aardrijkskunde11
Duits33
Engels33
Frans33
geschiedenis11
godsdienst22
lichamelijke opvoeding22
natuurwetenschappen11
Nederlands33
secretariaat56
Spaans22
wiskunde22
zakelijke communicatie Engels11
zakelijke communicatie Frans11
zakelijke communicatie Nederlands21

Wat erna?

Na de derde graad secretariaat - talen kan je doorstromen naar een professionele bachelor opleiding in hetzelfde studiegebied (bedrijfsmanagement, communicatiemanagement, office management,...) of in de lerarenopleiding. Een Se-n-se opleiding binnen het studiegebied handel behoort ook tot de mogelijkheden. De verdere mogelijkheden staan ook op onderwijskiezer.be > tab 'Wat na?' of 'Beroepen'.

Heb je nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren! Zeker van je stuk? Dan kan je digitaal inschrijven.