7 business support bso

7 business support bso

3e graad / bso

Dit extra jaar is de ideale voorbereiding op een job in de administratieve en commerciële sector. Wie slaagt in dit jaar behaalt het diploma secundair onderwijs.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 7 business support bso

In het vak business support:

  • leer je klantgericht handelen : in het Nederlands, Frans en Engels leer je hoe je een klant centraal kan stellen in allerlei soorten klantencontacten.
  • leer je over het wettelijke, technische en commerciële aspect van E-commerce.
  • start je een oefenfirma op : je leert alles over opvolging van klanten en leveranciers, voorraadbeheer… met behulp van geïntegreerde bedrijfsadministratieve software zoals Microsoft Dynamics. 
  • neem je deel aan meerdere beurzen georganiseerd door Cofep.
  • leer je werken in team : omgaan met collega’s, collegialiteit en discretie, teamoverleg en vergaderingen…
  • vervolmaak je je ICT-vaardigheden : uitdieping van de Office-pakketten, cursus grafisch ontwerp, ontwerpen van een website, video- en audiomontage…
  • doe je heel wat praktijkervaring op door praktijkopdrachten in de lessen, wekelijkse stage en een blokstage die je voorbereidt op de echte werksituatie

 

Extra's

Stage

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Voor enkele bso- en tso-richtingen gaat dit nog een stapje verder. Je ruilt de schoolbanken enkele dagen in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd, maar je doet ook nieuwe ervaringen op. Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.
Meer info

Activiteiten

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school? Die wordt óók gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. Dit vakje is te klein om ze op te sommen, maar klik gerust verder...
Meer info

Lessentabel

7
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
project algemene vakken4
Frans2
Engels2
business support11
stage9

Wat erna?

Na dit jaar kan je werken in een job als onthaalmedewerker of commercieel medewerker binnendienst (showroom, balie, beurzen,...). Je kan ook verder studeren in een bacheloropleiding of je verder specialiseren via een Se-n-se opleiding (Secundair-na- Secundair). De verdere mogelijkheden staan ook op onderwijskiezer.be > tab 'Wat na?' of 'Beroepen', waar deze richting als 'kantooradministratie en gegevensbeheer' wordt aangegeven.

Heb je nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren! Zeker van je stuk? Dan kan je digitaal inschrijven.