7 retailmanagement en visual merchandising bso

7 retailmanagement en visual merchandising bso

3e graad / bso

Je hebt graag sociaal contact met klanten. Je bent creatief en wil misschien een eigen zaak starten.

Wat is typisch voor 7 retailmanagement en visual merchandising bso

In het vak visual merchandising leer je alles wat de verkoop op een creatieve manier ondersteunt en aanzwengelt :

  • animaties maken in de winkel
  • folders ontwerpen
  • etalages verzorgen

In het vak winkelbeheer en winkel in de stad krijg je de kans om binnen de schoolmuren een eigen studentenbedrijf te starten, dat je van A tot Z uitbaat :

  • business plan
  • prijszetting
  • etalage
  • contact met klanten, leveranciers en school
  • administratie en boekhouding

Tijdens de wekelijke stage werk je je in in een handelsonderneming. De blokstage geeft je een grondige kijk op de taak van een rayonverantwoordelijke of een assistant manager.

 

Extra's

Stage

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Voor enkele bso- en tso-richtingen gaat dit nog een stapje verder. Je ruilt de schoolbanken enkele dagen in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd, maar je doet ook nieuwe ervaringen op. Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.
Meer info

Activiteiten

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school? Die wordt óók gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. Dit vakje is te klein om ze op te sommen, maar klik gerust verder...
Meer info

Lessentabel

7
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
project algemene vakken4
Frans2
visual merchandising4
winkelbeheer7
winkel in de stad2
stage9

Wat erna?

Na dit jaar kan je werken in een job als verkoper, gerant of zelfstandig handelaar. Je kan ook verder studeren in een bacheloropleiding of je verder specialiseren via een Se-n-se opleiding (Secundair-na- Secundair). De verdere mogelijkheden staan ook op onderwijskiezer.be > tab 'Wat na?' of 'Beroepen', waar deze richting als 'winkelbeheer en etalage' wordt aangegeven.

Heb je nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren! Zeker van je stuk? Dan kan je digitaal inschrijven.