beste verkoopsteam

7 winkelbeheer en etalage bso

3e graad / BSO
Download brochure

In retailmanagement en visual merchandising heb je graag sociaal contact met klanten. Je bent creatief en wil misschien een eigen zaak starten.

Typisch voor deze richting

In het vak visual merchandising leer je alles wat de verkoop op een creatieve manier ondersteunt en aanzwengelt: 
animaties maken in de winkel, folders ontwerpen, etalages verzorgen

In het vak winkelbeheer en winkel in de stad krijg je de kans om binnen de schoolmuren een eigen studentenbedrijf te starten, dat je van A tot Z uitbaat: business plan, prijszetting, etalage, contact met klanten, leveranciers en school en dministratie en boekhouding

Tijdens de wekelijke stage werk je je in in een handelsonderneming.
De blokstage geeft je een grondige kijk op de taak van een rayon verantwoordelijke of een assistant manager.

7bso Jambee 20 21

Extra's

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school wordt ook gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. 

Een korte, onvolledige opsomming van de activiteiten: presidium, teambuilding in september, excursies, dag van de jeugdbeweging, bedrijfsbezoeken, Europese uitwisselingen, Bal Surréal, Biz’Art, Zom’Art, bakken, Sinterklaas, Uitwisseling met Zuid-Afrika, European Youth Parliament, olympiades en wedstrijden, sportdag, gedichtendag, woensdagnamiddagactiviteiten, cultuur na schooltijd, voorbereiding ingangsexamen art/tandarts, cultuurreizen, 50-dagen, tweedaagse 6des, ...

Laptopproject guldensporencollege

Laptopproject in je studierichting

Je eigen schoollaptop gecombineerd met snel internet zorgt voor een krachtige leeromgeving. Zo heeft iedereen dezelfde mogelijkheden, kunnen we snel nieuwe technologieën inzetten en is het gemakkelijker om up-to-date lesmateriaal te voorzien. Thuis kan je vlot verder werken aan wat je op school begonnen bent.

Voor alle leerlingen in alle studierichtingen.

We adviseren een aankoop/huur via de school. Heb je al een recente laptop? Breng die gerust mee!

Meer info

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Je ruilt de schoolbanken ook geregeld in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd en je doet nieuwe ervaringen op.
Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.

Concreet gaat het over de volgende stages:

  • Stage basis 5 bso: 2 weken
  • Stage basis 6 bso: 1 dag tijdens de klassieke schoolweek en twee keer 1 week
  • Stage keuzemodule 6bso: 3 weken
  • Stage 7 bso: anderhalve dag tijdens de klassieke schoolweek en 1 week

Lessentabel

7
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
project algemene vakken 4
Frans 2
visual merchandising 4
winkelbeheer 7
winkel in de stad 2
stage 9

Wat erna

Na dit jaar kan je werken in een job als verkoper, gerant of zelfstandig handelaar. Je kan ook verder studeren in een graduaatsopleiding of je verder specialiseren via een Se-n-se opleiding (Secundair-na- Secundair). De verdere mogelijkheden staan ook op onderwijskiezer.be > tab 'Wat na?' of 'Beroepen'.

Heb je nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren