Laptopproject

16/02/2017 Plein, Zuid, Harelbeke

Met de coronacrisis was het extra voelbaar: digitale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We deden allemaal online inkopen, we volgden lessen op afstand, we hadden digitale oudercontacten, we hielden virtueel contact met vrienden en familie… En ook al voelden we allemaal dat niks echt menselijk contact kan vervangen, niemand twijfelt nog aan het belang van goede digitale vaardigheden. Als school willen we sterk en innovatief onderwijs geven dat voorbereidt op de wereld van morgen. We vinden het dan ook essentieel dat elke leerling op elk moment, ook thuis, een laptop ter beschikking heeft. Ook in de klas zien we laptops als een grote extra troef om leerlingen sterker te maken op vlak van ICT- en onderzoeksvaardigheden, laptops bieden enorm veel extra mogelijkheden om leerlingen op maat uit te dagen of te ondersteunen.

Daarom starten we vanaf 1 september 2021 op alle campussen van het Guldensporencollege met een laptopproject in het eerste, het derde en het vijfde jaar. Het schooljaar daarop wordt het laptopproject uitgebreid naar het tweede, het vierde en het zesde jaar. Wat is een laptopproject? Elke leerling koopt een vast model laptop aan via de school, die hiervoor samenwerkt met een externe firma. We kozen voor één van volgende modellen:

HP Probook 435 G7 - 13.3" FHD TOUCH - AMD Ryzen 3 - 4 GB DDR4-SDRAM - 128 GB SSD – PEN - Laptophoes Case Logic

of het zwaardere model: HP Probook 435 G7 - 13.3" FHD TOUCH  - AMD Ryzen 3 - 8 GB DDR4-SDRAM  - 256 GB SSD – PEN - Laptophoes Case Logic (aangeraden in STEM-wetenschappen)

We zien hierbij een aantal voordelen:

- alle leerlingen hebben een krachtige laptop met beschermhoes waarop alle nodige software geïnstalleerd is; zo krijgt iedereen dezelfde kansen op ICT-vlak;

- elke leerling kan gebruik maken van dezelfde service: als een laptop defect is, krijgt de leerling onmiddellijk een vervangtoestel tot het eigen toestel hersteld of vervangen is;

- door een groepsaankoop kunnen we het toestel aanbieden aan een voordelige prijs, betalen kan in één schijf bij aankoop of via leasing over drie jaar;

- de laptop is aanvullend en zal de boeken niet helemaal vervangen. Schrijven blijft belangrijk. Toch zullen we op deze manier een besparing op kopieën en leerboeken kunnen realiseren.

Vragen? Ongetwijfeld heeft u nog heel wat praktische vragen. We zullen u hierover later nog uitgebreid informeren. We vinden het wel belangrijk dat we u nu al op de hoogte brengen, stel dat u overweegt een laptop aan te kopen voor uw zoon of dochter.