Hoe werken wij?

Wanneer is de school open?

De school is open vanaf 7.30 u. Er is toezicht voorzien vanaf 8.05 u.

Over de middag is de schoolpoort dicht van 12.15 u. tot 13.10 u.

Op maandag, dinsdag en donderdag is de school open tot 17.25 u., op woensdag tot 12.15 u. en op vrijdag tot 16.45 u.

Wanneer starten en eindigen de lessen?
8.25 u. leerlingen aanwezig
8.30-9.20 u. 1ste les
9.20-10.10 u. 2de les
10.10-10.25 u. pauze
10.25-11.15 u. 3de les
11.15-12.05 u. 4de les
12.05-13.25 u. middagpauze
13.25-14.15 u. 5de les
14.15-15.05 u. 6de les
15.05-15.20 u. pauze
15.20-16.10 u. 7de les

 

 

 

 

 

 

 

Als je 's middags op school blijft, kun je kiezen voor een middagactiviteit: sport, ICT-lessen, dactylo, studie, groepswerk, muziekclub, STEM-club, leerlingenraad, GUSCO+

Is er studie?

Je kan gratis in de avondstudie blijven op maandag, dinsdag en donderdag van 16.25 u. tot 17.15 u.

Ook over de middag kan je studie volgen of gebruik maken van de computer.

Kan je op school blijven eten?

Tussen 12.05 u. en 13.10 u. is het schoolrestaurant open en kan je:

  • warm eten (ruime keuze: twee verschillende schotels of vegetarisch - salad bar)
  • een broodje of koude schotel kopen
  • je eigen lunch meebrengen.

Je hoeft geen geld mee te brengen. Betalen gebeurt via de moneysafekaart.

Wat heb je allemaal nodig?
  • Schoolagenda
    We werken met een digitale schoolagenda. De vakleraar vult daar elk uur het onderwerp van de les in en plant er ook taken en toetsen. Je houdt zelf een planningsagenda bij. Dit is een papieren agenda die je helpt bij het plannen en studeren. Je schrijft erin welke lessen je moet leren en welke taken je moet maken. Je laat je agenda wekelijks ondertekenen door je ouders.
  • Boeken en laptop
    De boeken koop je aan via www.iddink.be en de laptop via Signpost. We bezorgen je in juni alle info over hoe je de boeken en de laptop kan bestellen.
  • Turngerei
    Je turngerei bestaat uit een blauwe of zwarte broek, een t-shirt van de school en sportschoenen.
  • Smartschool en Microsoft Teams
    In Smartschool vind je naast de digitale agenda ook het rapportenprogramma Skore. Ook je ouders krijgen toegang tot Smartschool. Ze kunnen er je agenda en cijfers op elk moment nakijken. In Microsoft Teams vind je per vak opdrachten en oefeningen. Je kan er je huiswerk en opdrachten digitaal indienen.

Leren leren

Hoe gebruik ik mijn planner? Hoe plan ik mijn huiswerk efficiënt tussen alle hobby's door? Hoe studeer ik aardrijkskunde, wiskunde, Frans?
We helpen je graag om door de bomen het bos te zien.

Hoe doen we dat nu?
  • Heb je het moeilijk om met je werk te starten?
    Tijdens de middag- en avondstudie kan je in een rustige omgeving studeren of huiswerk maken. Samen studeren met anderen kan motiverend werken.
  • We leren je je boekentas goed te organiseren en gebruik te maken van een voorordner. Op die manier sleur je geen overvolle boekentas mee.
  • In onze lessen 'leren leren' met Martin en Madam leren we hoe je plant, je planner gebruikt, je boekentas maakt, je voorbereidt op de proefwerken.
  • Leerkrachten van het PLUS-team komen soms samen les geven met je vakleerkracht. Tijdens die momenten hebben ze tijd om even stil te staan bij je studie- en werkmethode.
  • In ons Leerlabo leren studiebegeleiders je hoe je sneller en efficiënter kunt studeren. We laten ons daarvoor inspireren door de meest recente wetenschappelijke inzichten over hoe ons brein werkt.
Naast persoonlijke coaching zijn er ook lessen in kleine groep. Een greep uit het aanbod.
Plannen en organiseren

Een goede planning en organisatie zijn handige hulpmiddelen om je leer- en maakopdrachten binnen een redelijke tijd te kunnen maken. Je leert wat het verschil is tussen huiswerk noteren en een overzichtelijke planning maken. Daarnaast wissel je tips uit met klasgenoten over het handig organiseren van je schoolwerk.

Het geheugen

Leren begint bij je geheugen. In deze les leer je hoe je geheugen werkt en hoe je je geheugen het best kunt benutten tijdens de lessen en thuis. Het volgende is belangrijk om in je oren te knopen: iedereen kan leren en slimmer worden, door het geheugen zo goed mogelijk te benutten. Je hersenen - en dus je geheugen - zijn als een spier die je kunt trainen.

Word jij een goede manager van je eigen tijd?

Timemanagement gaat over goed en slim je tijd indelen. In deze lessen leer je hoe je een goed manager wordt van je eigen tijd. Je leert in te schatten hoeveel tijd een taak kost en hoe je deze taak het best kunt aanpakken binnen de tijd die je hebt.

Leerstrategieën

Hoe effectiever je leert, hoe beter je informatie kunt onthouden. Een leerstrategie is een werkwijze die je inzet om informatie te verwerken en te onthouden. Door effectieve leerstrategieën in te zetten, wordt kennis goed opgeslagen in je langetermijngeheugen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er vijf leerstrategieën zijn die het best werken. Handig om te weten wat werkt en wat niet werkt bij het leren.

Lesmethoden: werken met je leer- en werkboeken

Wist je dat in je schoolboeken superveel handige leertips zijn verwerkt? Veel leerlingen verdiepen zich onvoldoende in de lesmethoden van het schoolvak en dat is jammer. Je krijgt in deze les meer inzicht in hoe lesmethoden zijn opgebouwd en welke hulp de methode bij het leren biedt. Je ontdekt dat er in elke lesmethode handige verwerkingsstrategieën en leertips voor het vak zijn verwerkt.

B-stroom

In 1B en 2B krijg je de vakken wiskunde, Nederlands, Frans, Engels en MAVO in een graadsklas. Twee of drie leerkrachten begeleiden je. Zo kun je er werken op je eigen tempo en krijg je de leerstof op maat aangeboden.

Eerste schooldag