2A moderne talen en wetenschappen

2A moderne talen en wetenschappen

1e graad / aso

In het deel moderne talen word je vaardiger in verschillende talen. Je oefent jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels. Je gaat op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen talen. Je leert je creatief uit te drukken en geniet van taal in al zijn vormen.

In het deel wetenschappen proef je van chemie, biologie en fysica. Je experimenteert, onderzoekt en leert hoe je de resultaten op een correcte manier, met het gebruik van ICT, kunt tonen.

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 2A moderne talen en wetenschappen

 

 

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

Lessentabel

Aantal uur
BASISVORMING
godsdienst2
aardrijkskunde1
beeld1
Engels2
Frans4
geschiedenis2
lichamelijke opvoeding2
muziek1
natuurwetenschappen1
Nederlands4
techniek2
wiskunde5
BASISOPTIE
Moderne talen3
Moderne wetenschappen2

Wat erna?

2A moderne talen en wetenschappen bereidt je voor op een aso-richting (wetenschappen, economie of humane Wetenschappen) of een theoretische STE(A)M-richting (industriële wetenschappen, elektromechanica, techniek-wetenschappen, industriële ICT, bouw- en houtkunde, industriële kunst) in de tweede of derde graad.