Schoolkosten

Een weldoordacht diversiteitsbeleid vinden we heel belangrijk. Als katholieke en zorgbrede school willen we elke leerling zo ver mogelijk brengen.
Iedereen is welkom op onze school en kan er zijn of haar talenten ontwikkelen.
De schoolfactuur mag dus geen barrière zijn. Daarom zetten we actief in op armoedebestrijding.

De schoolfactuur

Elk jaar krijgt u drie schoolfacturen:

 • Schoolrekening 1: voor de kerstvakantie.
 • Schoolrekening 2: voor de paasvakantie.
 • Schoolrekening 3: voor de grote vakantie.

De leerlingen kopen boeken, materiaal en een laptop aan.

Voor andere grote uitgaven (bijvoorbeeld meerdaagse schooluitstappen) kan de school één of meerdere voorschotfacturen opmaken. Op die manier spreiden we de betaling.

Als u een raming wilt van wat een schooljaar kost, dan kan u een bijdrageregeling opvragen aan het onthaal van elke campus. Dit kan je ook vragen bij de inschrijving. 

Moeite met betalen?

Als u moeite hebt met betalen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de school.
De contactpersonen zijn:

We zoeken samen met u naar een goede oplossing, zoals:

U kan via de school een Robinpas krijgen. Die kan u gebruiken bij het bestellen van de schoolboeken. Voor kinderen met een Robin-pas organiseert Stichting Robin afbetalingsplannen en biedt ze kortingen om schoolkosten betaalbaar te maken voor kinderen in de armoede-risicogroep. (www.stichtingrobin.be)

We gaan op zoek naar ondersteunende maatregelen. Dat kan via het solidariteitsfonds van de school zelf of via tussenpersonen of via instanties van buiten de school

Solidariteitsrekening

Wilt u leerlingen die het financieel moeilijker hebben helpen? Dat kan!

We bieden twee mogelijkheden aan:

 • Een bedrag sponsoren via de leerlingenfactuur.
  U kan via het secretariaat van uw school melden dat u bij elke schoolrekening een vast bedrag extra betaalt om ons solidariteitsfonds te steunen. U meldt dat u bereid bent om op de drie schoolfacturen bijvoorbeeld 5 euro extra te betalen.
   
 • Een bedrag storten op de solidariteitsrekening 'Kortrijk - vzw Damast'.
  U kan leerlingen die het financieel wat moeilijker hebben, helpen door een bedrag te storten op de solidariteitsrekening 'Kortrijk - vzw Damast'.
  Stort op rekening BE10 0000 0000 0404 - BIC: GEBABEBB van de Koning Boudewijnstichting met de gestructureerde mededeling +++623/3835/80044+++
  De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan dit initiatief. De Belgische giften vanaf 40 euro per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag. (art.145/33WIB)

Denk ook aan... het ziekenfonds

Voor meerdaagse schooluitstappen komen heel wat ziekenfondsen tussen in de kosten. Informeer zeker bij je eigen ziekenfonds (CM, Solidaris, Liberale mutualiteiten, Helan,...) naar de details.

Het aanvraagformulier van het ziekenfonds voor de tussenkomst in de kosten, mag je na de uitstap altijd indienen op school.