ST

7 kantooradministratie en gegevensbeheer bso

3e graad / BSO
Download brochure

Dit extra jaar is de ideale voorbereiding op een job in de administratieve en commerciële sector. Wie slaagt in dit jaar behaalt het diploma secundair onderwijs.

Typisch voor deze richting

In het vak business support:

  • leer je klantgericht handelen: in het Nederlands, Frans en Engels leer je hoe je een klant centraal kan stellen in allerlei soorten klantencontacten.
  • leer je over het wettelijke, technische en commerciële aspect van E-commerce.
  • start je een oefenfirma op: je leert alles over opvolging van klanten en leveranciers, voorraadbeheer… met behulp van geïntegreerde bedrijfsadministratieve software zoals Microsoft Dynamics. 
  • neem je deel aan meerdere beurzen georganiseerd door Cofep.
  • leer je werken in team: omgaan met collega’s, collegialiteit en discretie, teamoverleg en vergaderingen…
  • vervolmaak je je ICT-vaardigheden: uitdieping van de Office-pakketten, cursus grafisch ontwerp, ontwerpen van een website, video- en audiomontage…
  • doe je heel wat praktijkervaring op door praktijkopdrachten in de lessen, wekelijkse stage en een blokstage die je voorbereidt op de echte werksituatie
Verkoop deal

Extra's

De lessentabel bepaalt sterk een richting. Maar een school wordt ook gemaakt door alle activiteiten voor en door leerlingen en leerkrachten. Sommige verplicht, andere vrijwillig. Sommige voor iedereen, andere voor een specifieke doelgroep. Sommige met leerkrachten als dragende kracht, andere met leerlingen als stuwende motor. 

Een korte, onvolledige opsomming van de activiteiten: presidium, teambuilding in september, excursies, dag van de jeugdbeweging, bedrijfsbezoeken, Europese uitwisselingen, Bal Surréal, Biz’Art, Zom’Art, bakken, Sinterklaas, Uitwisseling met Zuid-Afrika, European Youth Parliament, olympiades en wedstrijden, sportdag, gedichtendag, woensdagnamiddagactiviteiten, cultuur na schooltijd, voorbereiding ingangsexamen art/tandarts, cultuurreizen, 50-dagen, tweedaagse 6des, ...

Laptopproject guldensporencollege

Laptopproject in je studierichting

Je eigen schoollaptop gecombineerd met snel internet zorgt voor een krachtige leeromgeving. Zo heeft iedereen dezelfde mogelijkheden, kunnen we snel nieuwe technologieën inzetten en is het gemakkelijker om up-to-date lesmateriaal te voorzien. Thuis kan je vlot verder werken aan wat je op school begonnen bent.

Voor alle leerlingen in alle studierichtingen.

We adviseren een aankoop/huur via de school. Heb je al een recente laptop? Breng die gerust mee!

Meer info

We zetten in op het contact met het bedrijfsleven door bv. bedrijfsbezoeken of 'Ondernemer voor de klas'. Je ruilt de schoolbanken ook geregeld in voor een werkplek. Daar pas je toe wat je in de klas hebt geleerd en je doet nieuwe ervaringen op.
Je leraren komen op stagebezoek. Ook voor hen voegt dit een extra dimensie aan de lessen toe.

Stage 5 en 6 onthaal en recreatie: 2 blokstages van telkens 2 weken
Stage 5 onthaal, organisatie en sales: 1 dag tijdens de klassieke schoolweek en 2 blokstages van telkens 1 week.
Stage 6 onthaal, organisatie en sales: anderhalve dag tijdens de klassieke schoolweek en 2 blokstages van telkens 1 week.
Stage 7 bso: anderhalve dag tijdens de klassieke schoolweek en een blokstage van 1 week.

 

Lessentabel

7
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
project algemene vakken 4
Frans 2
Engels 2
business support 11
stage 9

Wat erna

Na dit jaar kan je werken in een job als onthaalmedewerker of commercieel medewerker binnendienst (showroom, balie, beurzen,...). Je kan ook verder studeren in een graduaatsopleiding of je verder specialiseren via een Se-n-se opleiding (Secundair-na- Secundair). De verdere mogelijkheden staan ook op onderwijskiezer.be > tab 'Wat na?' of 'Beroepen'.

Heb je nog vragen? Twijfel niet om ons te contacteren