Bereikbaarheid
Campus Kaai, derde graad

 

Campus Kaai ligt langs de Leie en net buiten het centrum van Kortrijk. Daarmee is campus Kaai vlot bereikbaar voor jullie en bereiken wij vlot allerlei activiteiten (toneel, theater, sport, hogescholen en universiteiten, …).

De ingang van de campus is heel rustig gelegen aan het Collegepad. Dit wandel- en fietspad ligt tussen Diksmuidekaai 6 en Burgemeestervercruysselaan 17c, zoals je op het kaartje onderaan kan zien.

Map with location pin

info symbolHet onthaal van de derde graad van campus Kaai is bereikbaar via het Collegepad, aan gebouw B (zie foto bovenaan). We heten er nieuwe leerlingen, ouders en gasten welkom! Leerlingen kunnen ook binnenkomen via de ingang aan de Kollegestraat.

De lessen van de tweede graad gaan door in gebouw D, waarbij het schoolrestaurant in gebouw B en de sportfaciliteiten van gebouw E gedeeld worden. Via onze campuspagina kan je onze gebouwen virtueel bezoeken.

Het onthaal van campus Kaai, derde graad

Het Collegepad sluit aan op het jaagpad langs de Leie, op de as Menen-Wevelgem-Bissegem-Kortrijk-Kuurne-Harelbeke-Bavikhove-Desselgem-Ooigem-Wielsbeke-Waregem. Voor Marke-Kortrijk-Zwevegem is het Guldenspoorpad een aangename fietsroute. Een voorbeeld in Google Maps van de fietsroute station-campus Kaai. Pas aan en bekijk jouw eigen route.

Kortrijk zelf zet ook sterk in op een veilige fietsomgeving en deelfietsen. Geen wonder dat leerlingen van heinde en verre met de fiets komen. Op de campus zijn dan ook meerdere fietsenstallingen, waarvan diegene tussen gebouw B en E overdekt is.

Mensen op de fiets

Er zijn meerdere bushaltes op wandelafstand van onze campus. Aan de kant van Burgemeester Vercruysselaan 17c zijn er de haltes Sint-Maartenskliniek, Brugsepoort en Watermolenstraat. Dichtbij Diksmuidekaai 6 is de halte Astridpark in de Meensestraat.

Bus naar campus Kaai 3

Het treinstation ligt met anderhalve kilometer op slechts een kwartiertje wandelen van school. Handig voor onze leerlingen die vanuit regio Waregem/Anzegem/Ingelmunster/Wevelgem komen. Er vertrekken ook bussen vanaf het station naar onze campus. Met een deelfiets of je eigen pendelfiets ben je er nog sneller.

Met de trein naar campus Kaai

Op anderhalve kilometer is de R8, die aansluit op andere wegen.

Op onderstaande kaart geven we de parkings met een rode tint weer. Je merkt dat er op de campus zelf een beperkt aantal parkeerplaatsen voor gebouw A en tussen gebouw D en E zijn. Er zijn er ook rond het schooldomein en via de Collegebrug wandel je naar de betaalparking P-Broeltorens. Dichtbij is er ook nog de betaalparking P-Budabrug (nét buiten de kaart linksonder).

Met de auto naar campus Kaai