Hoe werken wij?

We hebben geen geheime opvoedingsformule, we proberen gewoon een goede school te zijn. Je merkt het tussen de regels door, we zien onze leerlingen graag!
Elke dag opnieuw geven we hen de kans uit te groeien tot fijne mensen met passie voor wat ze doen.

Er staat een team voor je klaar

Je klasleraar is er speciaal voor jouw klas. Op hem of haar kan je altijd een beroep doen. Voor vakgebonden vragen spreek je best de vakleerkracht aan. De opvoeders zijn het eerste aanspreekpunt voor alle leerlingen. Bij de leerlingbegeleiders kan je terecht voor studiebegeleiding en persoonlijke bekommernissen. De coördinatoren organiseren het schoolleven praktisch. En de leerlingen, ouders en medewerkers kunnen altijd terecht bij de directie.  Samen vormen we een warme school. 
 

De leerlingbegeleiders 

De leerlingbegeleiders bieden een luisterend oor voor schoolse of persoonlijke bekommernissen. In alle discretie zullen Marieke MontaigneDries VantieghemKarien Duchi en Maxim Leplae je proberen te helpen.  Ze luisteren, ondersteunen, coachen.
Ze begeleiden de leerlingen ook bij het verwerven van een goede leerhouding en begeleiden je bij een goede studiekeuze voor het hoger onderwijs.

Studiebegeleiding

Ook in de derde graad begeleiden we je bij het verwerven van een goede leerhouding. We wijzen je op het belang van notities nemen, planning, regelmaat, inzichtelijk lezen en leren, .. De vakleraren helpen je die nuttige tips in de praktijk te brengen. Als het even niet lukt, kan je extra hulp vragen. Als de resultaten tegenvallen, zorgen we voor remediëring. We organiseren workshops 'Leerwijzer' en individuele ondersteuning op maat voor wie wil werken aan een goede studiemethode. Zo bereiden we je goed voor op studeren in het hoger onderwijs. 

Leerstimulansen

Naast ondersteunende zorg kiezen we bewust voor extra leerstimulans en uitdaging. Dat doen we onder meer door deelname aan Olympiades en taalwedstrijden, projecten, de aanpak in de vrije ruimte etc. We willen elke leerling zo ver mogelijk brengen. 

 

Image
lln refter met laptop
Leerlingen centraal

Je kan meewerken aan het schoolbeleid vanuit het presidium. Alle leerlingen kunnen er terecht met hun wensen en verbetervoorstellen die dan besproken worden met de directie. Een enthousiaste kerngroep werkt ook voorstellen uit voor sportieve, ludieke, culturele en sociaal geëngageerde activiteiten.

We maken op school ook tijd voor speciale activiteiten: cultuur, sport, wedstrijden, bedrijfsbezoeken, ... Ontdek hoe wij kansen en uitdaging bieden! 

Internationalisering

Leren doe je niet alleen op de schoolbanken. Onze school heeft een jarenlange traditie van internationale projecten. We geven de leerlingen de kans om de wereld in te gaan en brengen andere culturen naar onze school. 
Elk jaar sturen we leerlingen naar het European Youth Parliament en Europolis. Leerlingen kunnen op uitwisseling gaan binnen Europa of naar Zuid-Afrika. We werken ook mee aan innovatieve projecten binnen Europa. Zo geven we onderwijs een internationale dimensie. 

Praag
K3 klassenhal
Een dag op Kaai3

Een lesdag start om 8.30 u. en eindigt om 16.10 u. 
Je kan in het schoolrestaurant je eigen lunch of een kom verse soep eten. Je hebt ook elke dag de keuze uit verschillende vers bereide warme maaltijden, een vegetarische schotel, broodjes etc.  
Op maandag, dinsdag en donderdag is er avondstudie tot 18.00 u.

We werken met laptops in de klas. Voor handboeken werken we samen met Iddink. Bij inschrijving krijg je hierover concrete informatie.

Ontdek al onze activiteiten via Instagram of Facebook!