Guldensporencollege en Microsoft organiseren ShowCaseSchoolevent in Kaai

1 februari 2023

Op woensdag 8 februari organiseren Guldensporencollege en Microsoft Education hun ShowCaseSchoolevent in campus Kaai. Vanaf 9 uur begeleiden directeurs, ICT-coördinatoren en leerkrachten van het Guldensporencollege je doorheen hun verhaal van professionele ontwikkeling en digitalisering. Ook Microsoft trainers en extern onderwijspersoneel geven workshopsessies waar ze hun ervaringen delen voor zowel het lager als het secundair onderwijs.

Sinds dit schooljaar is de Guldensporencollegegroep een partnerschool van Microsoft Education. Het Amerikaans bedrijf heeft een internationaal programma dat Microsoft Showcase Schools heet. Dat label kennen ze toe aan scholen die op een bewuste en innovatieve manier ICT in onderwijs inzetten. 

Guldensporencollege is onder andere gekozen, omdat het op een zinvolle manier digitale middelen gebruikt en het ontwikkelt een visie op professionele ontwikkeling. “Je moet eerst een jaar doorlopen en dan wordt er gekeken of je definitief mag toetreden tot het programma,” vertelt Steven Sinnaeve, technisch en pedagogisch ICT-coördinator van Guldensporencollege.

Microsoft Education heeft in België vier partnerscholen. “Onze school is gevraagd om dit jaar het event te hosten. ShowCaseSchoolevent biedt de mogelijkheid om met je eigen ICT-projecten naar buiten te komen, om kennis te maken met realisaties van andere scholen en om in interactie te gaan met andere onderwijsinstellingen. Het is een ideaal netwerkmoment. Er zijn een 150-tal uitgenodigden die we vanuit gans België in onze school mogen ontvangen,” klinkt het.

 

Workshops

Zowel mensen van Guldensporencollege, als extern onderwijspersoneel van het primair en secundair onderwijs organiseren verschillende workshops. Mattias Campe is ICT- en graadcoördinator in Guldensporencollege. Hij geeft een sessie over welke tools je kan gebruiken om administratieve taken vlot te verwerken. Daarnaast zal Philip Logie, directeur van Guldensporencollege Plein, wat uitleg geven over hoe je leerlingen alle tools voor de toekomst kunt aanreiken. Nils Ghyselinck, pedagogisch ICT-coördinator en leerkracht, zal het hebben over de aanpak rond geïntegreerde informatica in de eerste graad.

“De break-outsessies gaan niet louter over Microsofttools, maar over wat we willen bereiken met de leerlingen en waarvoor we bijvoorbeeld Teams nodig hebben. Het doel is natuurlijk om leerwinst te genereren,” legt Steven Sinnaeve uit. “De sprekers gaan een eerlijk verhaal brengen over hun ervaringen en zullen vooral focussen op praktijkvoorbeelden.

Programma

 9u

Onthaal

 9u30

Welkom

 9u40

Plenum – directie Guldensporencollege (Bart Dujardin en Philip Logie)

10u30

Pauze 

10u50

Break-out 1

12u

Middagpauze + netwerkmogelijkheid

13u30

Break-out 2

14u10

Pauze

14u20

Break-out 3

15u

Afronden van de dag

15u30

Einde

 

Praktische info en details

U kunt hier alle praktische informatie en meer details over de break-outs terugvinden. 

 

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:  

Steven Sinnaeve (Technisch en pedagogisch ICT-coördinator / contactpersoon algemene informatie) - steven.sinnaeve@guldensporencollege.be

Philip Logie (Directeur Guldensporencollege Plein) - philip.logie@guldensporencollege.be 

Bart Dujardin (Directeur Guldensporencollege Kaai 2) - bart.dujardin@guldensporencollege.be

Nils Ghyselinck (Pedagogisch ICT-coördinator / Leerkracht Guldensporencollege) - nils.ghyselinck@guldensporencollege.be 

Mattias Campe (ICT- en graadcoördinator / Leerkracht Guldensporencollege) - mattias.campe@guldensporencollege.be 

 

In de pers