Kansen en uitdaging

CLIL

De toekomst is meertalig, een toekomst waarop we je willen voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou. In het eerste jaar kan je de vakken mens en samenleving en godsdienst in het Frans volgen en techniek in het Engels. In het tweede jaar geschiedenis en Latijnse cultuur in het Frans en muziek en Aardrijkskunde in het Engels.

Activiteiten op campus Zuid

Spel-in-zicht, kalligrafie, Start to knit, touwtrektornooi, dag van de jeugdbeweging, voetbaltornooi,...

Co-teaching

De tijd dat een leraar altijd in zijn eentje voor de klas stond, ligt achter ons. Sinds een paar jaar experimenteren we met allerlei vormen van co-teaching: leraars staan samen voor de klas, zorgleraars springen bij tijdens de les, leraars zijn samen verantwoordelijk voor een groep leerlingen, staan in voor de leer- en leerlingenbegeleiding en regelen onderling het lessenrooster en eventuele wachturen.

co-teaching

Meerdaagse eerste en tweede jaar

Elk jaar trekken de eerstejaars op verbindende tweedaagse met hun leerkrachten. In het tweede jaar zijn er de vormende dagen. Hiernaast enkele sfeerbeelden van beide onvergetelijke meerdaagse.

Campus Zuid trekt er op uit.

Tijdens het schooljaar organiseren we tal van activiteiten buiten de schoolmuren. Denk maar aan een excursie naar de Gavers, de sportdag, een bezoek aan de Oxfam-winkel,...

En nog zoveel meer

Er is de fluo-actie XIU, een halloween-activiteit, dag van de jeugdbeweging,...