1A Latijn

1A Latijn

1e graad / aso

Wil je graag oude culturen herontdekken? Leer je graag een nieuwe taal? Wil je weten hoe mensen vroeger leefden? Heb je de discipline om elke dag woordjes te leren? Dan is Latijn iets voor jou.​ Latijn is een brede, uitdagende richting die alle opties openlaat voor een verdere studieloopbaan. Je taalgevoel wordt aangescherpt, waardoor je ook de moderne talen Frans, Engels en Duits met meer gemak aanleert. 

Wiskunde en Frans verwerk je op een sneller tempo! Er is vooral aandacht voor verdieping. 

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 1A Latijn

In deze richting

  • Krijg je een brede algemene vorming
  • Verwerk je de leerstof voor de hoofdvakken wiskunde en Frans op een snel tempo
  • Bieden de leraars je heel wat extra uitdaging aan

 

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Binnen STEM slaan de vakken techniek, wiskunde, ict en wetenschappen de handen in elkaar. Via uitdagende projecten leer je probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Hoe kan je een robot zo programmeren dat hij precies doet wat je wilt? Hoe maak je een valsgelddetector of beveilig je een kunstwerk in een museum?
Meer info

In de les STEM

  • Werk je aan projecten waarin inhouden uit wiskunde, wetenschappen, techniek en ict geïntegreerd aan bod komen
  • Leer je onder meer welke technieken je gebruikt om een sterke brug te bouwen of hoe je een robot programmeert
  • Ontdek en experimenteer je vooral zelf door groepswerk en zelfstandig werk.

 

Lessentabel

VakAantal uur
BASISVORMING (27 u)
aardrijkskunde2
Engels1
Frans3
geschiedenis1
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
mens en samenleving2
muziek1
natuurwetenschappen2
Nederlands4
beeld1
techniek2
wiskunde4
KEUZE (5 u)
klassieke studiën4
STEM1

Wat erna?

De basisoptie Latijn bereidt je voor op een aso-richting in de tweede graad (Latijn, Wetenschappen, Economie of Humane Wetenschappen). Van daaruit kun je doorstromen naar een derde graad aso.

Het is een brede, uitdagende richting die alle opties openlaat voor een verdere studieloopbaan. Je taalgevoel wordt aangescherpt, waardoor je ook de moderne talen Frans, Engels en Duits met meer gemak aanleert. Door de lessen STEM ben je ook goed voorbereid op wetenschappelijke en wiskundige richtingen.