economie guldensporencollege tweede graad

3-4 taal en communicatie

2e graad / Dubbele finaliteit
Download brochure

De studierichting

Taal en communicatie is een theoretisch-praktische studierichting. Je legt de focus op communicatie in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Je ontdekt verschillende soorten en vormen van communicatie. Je denkt na over communicatie- en persoonlijkheidsstijlen van jezelf en van anderen. Uiteindelijk leer je communicatieprojecten en -acties te ondersteunen, rekening houdend met het communicatiebeleid van een organisatie.

Profiel van de leerling

Je hebt specifiek interesse voor talen en de vaardigheid in die talen. Je vult deze interesse aan met een breed gamma vakken.

In een studierichting met de dubbele finaliteit ligt de focus op het toepassen of in de praktijk brengen vertrekkend vanaf een theoretische basis.

Dubbele finaliteit

Een dubbele finaliteit bereidt je voor op verder studeren in het hoger onderwijs (professionele of academische bachelor en/of master-opleidingen) of op de arbeidsmarkt.
De richtingen combineren algemene vorming met technische vorming en praktijk.

Lessentabel

Vak 3 4
godsdienst 2 2
LO 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 2 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Nederlands 5 5
Engels 3 3
Frans 4 4
Duits 1 2
Public Relations 5 5
Maatschappelijke vorming 1 1
Artistieke vorming 1 1
informatica 1 1

Wat erna

De logische vervolgrichtingen voor de derde graad zijn taal en communicatie, toerisme
De studierichting commerciƫle organisatie behoort tot de mogelijkheden op voorwaarde van het maken van een inhaalbeweging voor bepaalde vakken.

Ontdek de logische vervolgrichtingen: