1A STEM-wetenschappen

1A STEM-wetenschappen

1e graad / aso

STEM is vrij vertaald de afkorting van wetenschap, techniek, ontwerp en wiskunde. We gaan er projectmatig aan de slag waarbij wiskundig inzicht en een wetenschappelijke visie nodig zijn om een probleem aan te pakken. We ontwerpen er met de computer en leren programmeren met en zonder robot. Kortom, iets voor de toekomstige ‘ingenieurs’, ‘wetenschappers’, ‘IT’ers’ of ‘technici’ onder jullie!

Wiskunde en Frans verwerk je op een sneller tempo! Er is vooral aandacht voor verdieping. 

 

Bekijk de brochure
 

Wat is typisch voor 1A STEM-wetenschappen

In deze richting

  • Krijg je 5 u. STEM (STEM-projecten, verdiepingsleerstof wiskunde en programmeren) 
  • Moet je de leerstof voor wiskunde en Frans in hetzelfde tempo verwerken als in de basisoptie Latijn.

Extra's

CLIL

De toekomst is meertalig; een toekomst waarop je je wilt voorbereiden. Wil je graag stukken vlotter worden in Frans of Engels? Vind je het belangrijk om je talen vaak te kunnen oefenen? Dan is CLIL (Content and Language Integrated Learning) waarschijnlijk iets voor jou.
Meer info

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Binnen STEM slaan de vakken techniek, wiskunde, ict en wetenschappen de handen in elkaar. Via uitdagende projecten leer je probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Hoe kan je een robot zo programmeren dat hij precies doet wat je wilt? Hoe maak je een valsgelddetector of beveilig je een kunstwerk in een museum?
Meer info

Lessentabel

Aantal uur
BASISVORMING (27 u)
aardrijkskunde2
Engels1
Frans3
geschiedenis1
godsdienst2
lichamelijke opvoeding2
mens en samenleving2
muziek1
natuurwetenschappen2
Nederlands4
beeld1
techniek2
wiskunde4
KEUZE (5 u)
talentenmodule STEM 5

Wat erna?

De basisoptie Moderne bereidt je voor op een aso-richting (Wetenschappen, Economie of Humane Wetenschappen) of een theoretische STE(A)M-richting (Industriële Wetenschappen, Elektromechanica, Techniek-Wetenschappen, Industriële ICT, Bouw- en houtkunde, Industriële kunst) in de tweede of derde graad.